İşe öncelikle öğrencilerin kullanımı için gerekli oturma ve çalışma alanlarını tasarlayarak başladık. Bu alanlar bireysel ve grup çalışmaları için kullanabilecek esnekliğe sahip olmalıydı. Bunun için halihazırda sınıfımızda bulunan sıraları modifiye ettik.
Maket olarak ortaya koyduğumuz ve sonrasında çizimlerle geliştirdiğimiz taslağa sadık kalarak işlemler yapıldı.
Sıraların üst tahtaları ve demir kısmı birbirinden ayrıldı. Üst tarafındaki tahta marangozda her iki kenardan 30 derece açıyla kesildi. Bu işlem olurken demircide sökülen ayakların orta demiri birbirinden ayrıldı. Her iki taraftan 10’ar santimetre kısaltılan orta demir de 30 derece açıyla kesilerek yan ayaklar tekrar kaynak ile birleştirildi. Uygun şekle getirilen tahtalar çeşitli renklerde boyanarak demir ve tahta kısım birbirine monte edildi.
Sıra öğrencilerin bu masaları kullanırken nasıl oturacağına geldi. Bunun için elimizde sıra oturaklarının modifikasyonu üzerinde çalıştık. Oturma açısını daraltan sırtlıkları çıkardık. Sıraları ikiye bölerek daha esnek olmalarını sağladık. Son olarak da üzerlerini sünger ve kumaş ile kapladık. Sonuç olarak her açıdan oturulabilen ve kolay taşınabilen oturaklar ortaya çıktı.
Öğrencilerimizin araştırma için kullanacağı materyallerin yerleştirileceği raflar içinse sıraların da şeklinin belirlendiği petek teması tercih edildi. Yine bir marangoza yaptırılan bu raflar farklı renklerde boyanarak duvarlara monte edildi.
Öğrencilerin minderler ile etrafta rahatça oturup kalkabilmesi ve duvar kenarlarında bulunan masalarda çalışan öğrencilerin ayaklarının duvara değerek kirlenmemesi için duvarlar yarıya kadar yerler ise tamamen kalebodur ile kaplandı. Burada da ucuzluk açısından defolu olarak kabul edilen malzemeler temin edilebilir.
Duvarların renkleri ise öğrencilerin dikkatini dağıtmayacak şekilde soft ve üretkenliğini desteklemek amacıyla yeşil, mavi ve pembe renklerde tercih edildi.